Windows İadesi Soru & Cevap

İlgi Kişiye,

Yakında bir laptop bilgisayar alacağım, Sn. Karslı’nın açtığı dava ve karala ilgli cevapını merak ettiğim bir kaç soru var aklımda:

1-) Karar metninde ürünün Teknosa’dan alıdığını görünüyor başka bir firmadan yapacağımız alışverişte bu kararıgösterdiğimiz de firmalar farklı olduğu için
talebimizi reddebilirler mi ?

2-) Ürün markaları farklı olduğu için talbimiz reddedilebilir mi ?

3-) Firmanın itirazı olması durumunda bedel tüketici hakem heyeti vasıtasıyla geri istenebilir mi istenirse buna da itiraz edebilirler mi ?

4-) İsteğimiz kabul edildiği takdirde kullanıcı olarak bizim neler yapmamız gerekiyor örneğin, OEM yükleme diskinin geri iadesi ilgi işletim sisteminin ürün tesliminden hemen sonra kaldırılması gibi. ?

Sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum

İyi Çalışmalar

intpv6

====================================

1-) Karar metninde ürünün Teknosa’dan alıdığını görünüyor başka bir firmadan yapacağımız alışverişte bu kararı gösterdiğimiz de firmalar farklı olduğu için
talebimizi reddebilirler mi ?

Bu karar bir emsaldir. Dolayısıyla, herhangi bir bilgisayar satıcısından bu karar ile birlikte Windows istemediğinizi belirtebilirsiniz. İlk aşamada hemen yanaşacaklarını beklemeyin, ısrarcı olun.

2-) Ürün markaları farklı olduğu için talbimiz reddedilebilir mi ?

Ürün markaları fark etmez. Sonuçta kararda ne satıcı ne de ürün ile doğrudan alakalı gerekçeler sunulmuştur.

3-) Firmanın itirazı olması durumunda bedel tüketici hakem heyeti vasıtasıyla geri istenebilir mi istenirse buna da itiraz edebilirler mi ?

Firmanın itirazı doğrultusunda, tüketici hakem heyetine gidip hemen bir karar çıkarttırabilirsiniz. İtiraz etseler bile haksız durumda kalacaklardır.

4-) İsteğimiz kabul edildiği takdirde kullanıcı olarak bizim neler yapmamız gerekiyor örneğin, OEM yükleme diskinin geri iadesi ilgi işletim sisteminin ürün tesliminden hemen sonra kaldırılması gibi. ?

Eğer ürün CD’si veriliyorsa, CD ile birlikte Windows ile alakalı herhangi bir şeyi iade etmeniz yeterlidir. Eğer CD’siz veriliyorsa, hiç kullanmadan silmeniz (Örneğin GParted Live CD ile tüm sürücüyü biçimlendirebilirsiniz) ve bilgisayarın sağına soluna yapıştırılmış etiketler dahil, windows ile ilgili herşeyi iade etmeniz yeterli gibi görünüyor.

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Windows İadesi Soru & Cevap için bir cevap

  1. fadike der ki:

    bilindiği gibi uzunca süredir taşınabilir ve sabit bilgisayarlarda bahsi geçen Microsoft üreticisinin ürünleri yüklü bir şekilde tüketiciye satılıyor ve saın alınan ürünün yanında iadeye konu olacak fiziki bir unsur da tüketiciye verilmiyor. Verilen tek şey satın alınan ürünün görünü bir yerine yapıştırılan ürün anahtarı denilen etiket ki, bu eteket de sökülmek istendiği zaman anında hasara uğramakta. Kaldı ki, satın alınan ürünün fiş veya faturasında ise Microsoft ürününe ait seri numarası da yer almadığından sökülen ya da fotoğrafı, fotokopisi çekilen ürün anahtarı ne derece geçerli olabilir, kabul edilebilir?

    Tüketicinin elinde iade edilecek fiziki unsur dahi bırakmamaları gerçekten sıkıcı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.